Coaching

Lichaam en geest zijn een geheel. Maar soms is dit niet met elkaar in balans. Soms uiten mentale problemen zich fysiek maar vaak ben je niet volledig bewust van hetgeen jou uit balans brengt. Om je hier inzicht in te geven werk ik onder andere met Analytical Competence Tool (ACT).

Zie het als de ijsberg. Het topje -je gedrag- is zichtbaar, de onderkant -je zijn- is onzichtbaar. Zoals je ziet, rust het topje van de berg op de onderkant van de berg. De onderkant is het grootste deel van de ijsberg. Wanneer er in je leven iets moet veranderen, ga je vaak aan de slag met gedrag, terwijl duurzaam veranderen begint in jouw grootste gebied, de basis: in je zijn. Zijn is namelijk je natuur en als je je natuur inzet, ben je direct verbonden met je kracht.

Om erachter te komen wat jouw natuur, jouw onderbewuste deel is, werk ik met de ACT®-tool. De tool meet in 12 minuten jouw werkelijke talenten en ontwikkelpotentieel. Hierdoor wordt ook jouw onbenutte deel zichtbaar en beter inzetbaar, waardoor je mentaal en fysiek beter functioneert.

Ook krijg je zicht op wat niet bij je past. De dingen die je ‘voor de buitenwereld’ doet (aanpassing), de dingen die je ‘over de top doet’ (schaduw) en zaken die je helemaal niet hoeft te ontwikkelen omdat ze niet bij je passen en alleen maar energie gaan kosten (terecht onbenut). Zo kun je wat niet bij je past écht loslaten en ontstaat er ruimte en energie voor jouw ontwikkelpotentieel.

Kortom, je gaat jezelf begrijpen. Je ziet waarom bepaalde dingen niet lukken en veel energie kosten. Er wordt duidelijk wat wel bij jou hoort en je krijgt inzicht in hoe je dit nog verder kunt ontwikkelen. Je krijgt rust in de dingen die je doet omdat je je eigen kwaliteiten bewust inzet en hiervoor verantwoordelijkheid neemt. Overleven wordt voluit leven.